Pages

2020. március 17., kedd

Boltos sztorik és néhány gondolat - Videoblog #46


Videó link: https://www.youtube.com/watch?v=Rhs9iU6MWSI


Kis kiegészítés a prepper-készlet videóhoz + 3 történet.

5 megjegyzés:

  1. Hát lehet, hogy ők ilyenkor is csak áfonyás őzgerincet hajlandóak enni, és Evian vízben mossák a valagukat vécézés után. Ma én is láttam a boltban egy ilyen újgazdag pi**át, szegény boltos csajt sértegette. Mert ő természetesen jobban tudja, hogy mi hogyan van a boltban, mint az ott dolgozók. Akiknek amúgy most elég a napi hajsza, mert kábé minden nap olyan a boltokban, mintha karácsony előtt lennénk. Nem hiányzik nekik, hogy ilyen Evian seggmosók még minősíthetetlenül beszéljenek velük.

    Érdekes amúgy megfigyelni, ilyenkor még feltűnőbb, hogy sokan a sima, járvány nélküli hétköznapokra is csak korlátozottan alkalmasak. Láttam irodistákat, akik kivonultak ebédért a MEKIBE. Ma. És nők voltak, akik ezek szerint még ilyenkor is képtelenek arra, hogy otthon a konyhában összedobjanak valamit, és magukkal vigyék a munkahelyre ebédre. Szóval tanulságos figyelgetni, na. Ma a sajtótájékoztatón a tiszti főorvos is már nem győzte mondani, hogy könyörögve kéri a nyuggereket, hogy üljenek már meg a pi**ájukon. (Ő nem pontosan így fogalmazott, de ez volt a lényeg.) És nem... Mennek, akkor is ha alig tud menni, ma is hányat láttam... Nyilván nem azokat bírálom persze, akiknek muszáj kimozdulniuk. A fiatalok meg házibulikat tartanak, ezt is említette a tiszti fődoki. Azt meg már én teszem hozzá, hogy az is szép lesz itt az egymillió alkesz országában, ha esetleg becsuknak a kocsmák.

    Az előző posztod továbbra is nagy hasznomra van, még egyszer köszi! Elkezdtem annak alapján tovább gyarapítani a készleteimet. Ahogy említettem, kezdő prepper vagyok, így nagy segítség a poszt, nem ész nélkül kapkodok mindent a polcról, mint ilyenkor sokan. Most egyelőre nem tervezek több nagyobb vásárlást. Eddig kifogtam, nyugisak voltak az üzletek. Sok dolgot pedig még a vírus hazai megjelenése előtt vettem meg. Most március közepe van, szerintem nagyjából most van az a pont Magyarországon, hogy már nem nagyon kell nagyobb, forgalmasabb helyekre menni vásárolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap apámmal beszéltem. Mondta hogy kiment otthonról, de minden tele van öregasszonyokkal akik vásárolgatnak, pletykáznak meg ilyenek. Ahol kérnek kiszállítást az öregek, az se számít, mert akinek kiviszik az ebédet, sokszor az sem ül bent, hanem kimegy a házból másokkal találkozgatni. Nem igazán értem én ezt. :-/

      Ja, a fiatalokkal is van baj rendesen, vitatkoztam velük néhány napja, hihetetlen hogy miket írnak, hogy muszáj kocsmázni meg ilyenek. Miért muszáj nekik annyira? Ráadásul aki már nem is 18 éves hanem mondjuk 30+ . Az már diszkóba se kéne menjen, körülhetne a szabadságolásnak.

      Nem tudom mik maradtak még a polcon Magyarországon, rizs, bab, leves, konzerv, stb. Konzervekről úgy hallottam hogy nagyon megemelték az árakat néhány helyen. Nálunk eléggé megcsappantak a dolgok. Próbáltam venni még mézet, de már nincs. A zacskós tésztából nekünk van elég, de a boltokban hiánycikk lett. Sokminden eltűnt a boltokból, ami meg van, azt nem szállítják ki házhoz, mert gondolom nincs rá elég emberük? Talán az lehet a gond.

      Törlés
    2. Gyere a fórumunkra beszélgetni, vagyunk ott néhányan: http://magyarprepper.us

      Törlés
  2. Köszi, lehet regisztrálok a fórumra. Azért látom, ott is vannak, akik pánikot keltenek. Tudom, hogy nem jó a helyzet, de most akkor is megfontoltnak kell lenni. Nekem eddig a Nyúlüreges helyzetértékelés tetszett a legjobban, a youtube videó.

    Már rájöttem, hogy nem lehet mit csinálni az emberekkel. Amíg nem tartják őket otthon, addig menni fognak, sajnos ez van. Most itthon elindult a médiában egy "Maradj otthon!" kampány, de hát nincsenek illúzióim... Példáuk az egymillió alkesz országában a kocsmatöltelékek meg a piavásárlók is ugyanúgy menni fognak rendületlenül.

    Én most nem nagyon tervezek vásárlást, kicsit kivárok. Szerintem már figyelni kell a szupermarketekben a rosszarcú alakokat is. Ha nem muszáj, nem kell már nagybevásárlást tartani. Amúgy volt olyan nyilatkozat, hogy egy hét alatt lemegy például a húsboltokban a bevásárlási hullám. Meglátjuk. Egy Tesco házhozszállítást összeállítottam, kíváncsi leszek, mit tudnak majd kihozni belőle. Hetekre előre be vannak táblázva. Kevésbé ismert helyeket még jól ki lehet fogni szerintem. Vitamin és gumilövedékes fegyver hiánycikk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudsz házhoz hozatni az a legjobb megoldás, ráadásul ha sokat veszel, akkor valószínűleg a kiszállítás sem kerül annyira sokba.

      Törlés