Pages

2020. február 29., szombat

Korona vírusra készülés, tartós élelmiszer - saját készlet


Videó link: https://www.youtube.com/watch?v=Bv5coJWAvDw

A videó szövege: "A videóban látható készlet nem volt drága, talán 1000 dollár ami itt egy minimálbér 2/3-a. Olcsó ételek és egyebek, amik nagyobb tételben még olcsóbban szerezhetőek be. Javaslom hogy hasonló dolgokat vegyen mindenki, aki komolyan veszi a helyzetet. Vagy csak úgy vásárolna, mert így is-úgyis érdemes készleten tartani ilyen dolgokat. Talán a videó segít néhány embernek hogy mit vegyen."

2 megjegyzés:

  1. Köszi, ez hasznos. Jómagam, mint kezdő prepper első körben nagyjából azt szereztem be eddig (étel terén), amit anno a Városi túlélő blog szedett össze, a második posztjában.

    "1. Vásárolj 10 kg fehér vagy barna rizst és 10 kg (vetemény)babot! A fehér rizsnek jobb a tápértéke, míg a barna tovább áll el - válaszd ki melyik szimpatikus a számodra (esetleg vegyél fele-fele arányban).

    2. Ha már ott vagy, vegyél további 3 kg babot további fajtákból, 3 kg cukrot, 3 kg jódozott sót, 5 l (olíva)olajat, 5 kg zabdarát, 5 kg lisztet és kukoricadarát!

    3. Továbbhaladva a sorokon, vegyél 20 doboz különböző konzervet alapvető hal- és húskészítményekből, pl. tonhal, löncshús, lazac stb. Fontos, hogy olyan élelmiszereket válogass össze, amiket hétköznap is szoktál enni, ne BAK esetén kelljen hozzászoknod új ízekhez, illatokhoz - akkor lesz éppen elég bajod enélkül is!

    4. Ugyanitt vegyél további 20 dobozzal gyümölcsből (pl. barack, alma, körte) és 20 dobozzal zöldségből (pl. kukorica, borsó) is! Hasonlóan az előzőhöz, itt is fontos, hogy ne sokkold magad egzotikus, új ízekkel, hanem a megszokottakat válaszd!

    5. Mogyorókrém. Rengeteg kalóriát tartalmaz és finom is, vegyél néhány üveggel belőle!

    6. Italokból érdemes valamilyen vitaminos (vagy izotóniás) készítményt választani. Nézz körül a választékot illetően és vásárolj belőle olyan 50 dobozzal! Ez fedezni fogja a vitaminszükségleted a következő napokban.

    7. Ha már ásványi anyagok: vásárolj be vitaminokból és ásványi anyagokból! Ezeket érdemes tablettás formában beszerezni a könnyű tárolhatóság miatt."

    Sajnos Magyarországon a minimálbér kétharmada alig 71 ezer nettó. :) Ehhez képest ezer dollár több, mint 300 ezer forint... És tényleg az a helyzet, hogy tulajdonképpen vég nélkül lehetne vásárolni a készleteket. Minden fontos és mindig van valami, amit még jó lenne venni, borotvafejtől elemeken át a vécépapírig. Úgyhogy egy magyar minimálbéren ezt csak nagyon megtervezetten, szisztematikusan lehet. Kategóriákat írtam össze: kaja, egészségügy, önvédelem, higiénia stb. És mindegyikről leltár: miből mennyim van, mik a szavatossági idők.

    A blogodhoz gratulálok! Visszanyertem a reményt: vannak még a neten felfedezésre váró normális oldalak. :) Gyüjjön ide a fegyverellenes nyikhaj bagázs, aztán lehet olvasgatni a tényeket. Aztán meg lehet próbálni vitába szállni a tényekkel. Hiánypótló ez a blog, és épp ezért sajnos természetes, hogy eddig nem ismertem.

    Nagyon jót röhögtem a videón, amiben a rövidnadrágos Atom Tata pisztollyal kergeti ki a rablókat. Külön köszönet a linkért! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv! :-)

      Nem rossz a lista, tényleg van rajta néhány olyan ami nem árt ha van a háznál.

      Az 1000 dollár nem sok, ha lebontod 2 évre. Felkerekítve $42 dollár / hó, ami normális magyar árfolyamon (ami 200 forint körül van) 8400 forint. Egyszerre elköltve soknak tűnik, de utána nem kell túl sokat vásárolni.

      Én még otthon Magyarországon takarékoskodó voltam, nézd meg a legutóbbi videót, abban érintőlegesen beszélek arról is. :)

      Nekem is nagyon sokáig tart 1000 dollárt összespórolni, mert nem is keresek annyit egy hónapban. Legutóbb 2018 végén vettem ilyen nagy készletet, a mostani egy részét meg havi kb. 100 dollárból állítottuk össze, nyáron, amit kiegészítettem néhány online vásárlással.

      Köszönöm, igyekszem a blogot itt-ott frissíteni és új videókat feltenni. :-)

      Törlés