Pages

2015. december 2., szerda

Detroit-i rendőrfőnök: Fegyvert a lakosság kezébe!

Újra a Detroit-i rendőrfőnökről beszél az egész USA. Régebben csak amiatt hallhatott róla mindenki, hogy nagy támogatója volt a civil lakosság lőfegyvertartásának és ennek a véleményének rendszerint hangot is adott.

Ezúttal nem csak a bűnözőkkel kapcsolatban említette a civil fegyvertartást.

Mikor a terrorizmusról kérdezték ő csak annyit mondott, hogy " a terrorizmus ellen az a legjobb ha a lakosság fel van fegyverkezve."

James Craig rendőrfőnök kijelentette, hogy ahol a törvények engedélyezik a fegyvervásárlást és viselést, ott a terroristáknak és bűnözőknek sokkal nehezebb a helyzetük, mivel nem önvédelemre képtelen emberekkel állnak szemben. 

" - Sok Detroit-i lakosnak van viselési engedélye, a terroristákra pedig pont ugyanazok a dolgok érvényesek mint a fegyverekkel hadonászó bűnözőkre. Akár terrorista valaki, akár bűnöző, mindkettő a fegyvertelen áldozatokat részesíti előnyben.
Ha megnézzük mi történt Párizsban, akkor nem mondanám hogy biztosra hogy néhány fegyveres civil megakadályozhatta volna az eseményt, de az biztos hogy esély lett volna rá."

Az biztos hogy több rendőr is van aki így gondolkodik.

Egy másik rendőrfőnök (Cathy Lanier - Washington D.C. rendőrfőnöke) a "60 perc" című műsorban szintén azt mondta hogy ha egy őrült lövöldözőről van szó, akkor az embereknek meg kellne próbálniuk megállítani. Ugyanakkor erre az volt a válasz hogy Washington D.C.-ben olyan szigorúak a lőfegyveres törvények, hogy ilyen törvények mellett teljesen valószínűtlen a védekezést és egy törvénytisztelő polgár emiatt nem tudná megállítani a támadót.

"Három választásod van. Futsz, elbújsz vagy harcolsz." - jelentette ki Lanier. "Én azt mondom hogy ha ki tudsz jutni, akkor válaszd az elsőt, mert azzal jársz a legjobban. De ha úgy tűnik hogy meg tudod állítani a fegyveres őrültet, akkor az a legjobb választás arra hogy megmentsd mások életét amíg a rendőrség még úton van és nem ért a helyszínre."


http://www.detroitnews.com/story/news/local/detroit-city/2015/12/01/police-chief-says-armed-detroit-cut-terror-risk/76592116/

http://thelibertarianrepublic.com/detroit-police-chief-wants-to-arm-citizens-to-deter-terrorists/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése