Pages

2014. december 1., hétfő

Több fegyveres civil szerveződés is őrzi a Ferguson-i üzleteket

A fosztogatás és gyújtogatás elég ijesztő méreteket öltött Ferguson-ban, de rosszabb is lehetett volna, ha nincs jelen két civil fegyveres csoport, akik biztosították az utcákat és védték a boltokat.

Az egyik csoprt ami 35.000 tagot számlál, legtöbbjük a hatóságokhoz tartoznak, aktív és nyugalmazottak, veterán katonák és más hasonlók, akik az Alkotmányra tett esküjüket komolyan véve most életet, szabadságot és tulajdont védtek Fergusonban.

Ők az Oahtkeeperek, magyarul az Eskütartók.

2009-ben alakultak, az Alkotmány védelmére indított csoport mára jelentős taglétszámmal bír.

Többségüknek katonai, rendőri és mentős képzettsége van. Most ők álltak a háztetőkön, az utcát figyelve.

"Gondoltuk hogy teszük valamit, mikor hétfőn a Nemzeti Gárdát nem állították be az üzletek és boltok védelmére. Úgyhogy mi siettünk az emberek segítségére."

"Elég rossz hogy nem lehettünk itt hamarabb. De aztán önként jelentkeztünk hogy mindenki biztonságban lehessen."

Mikor látták a CNN-en, hogy az emberek üzletei és boltjai veszélyben vannak, felajánlották a segítségüket és hogy védik majd az utcákat, amit némelyik boltos könnyekkel küszködve köszönt meg. A szervezet tagjai segítettek az üzleteket bedeszkázni, majd a tetőkön állva, egymást váltva őrizték a környéket.

A gyújtogatóktól is tartani lehetett, így minden tagnál volt néhán vödör víz is, és tűzoltókészülékek. Többek között nem halálos önvédelmi eszközök is, a puskáik mellett.

Egy másik kisebb csoport, ami a Ferguson-i lakosokból szerveződött, létrehoztak egy helyi milíciát, hogy a fosztogatókat és zavargókat távol tartsák a boltoktól. Csak biztosak akartak lenni abban, hogy nem teszik tönkre a megvadult tüntetők az üzleteket, így őrt álltak előttük.

Ez a csoport szintén sikeresen végezte el a feladatot.

Egy Jordan nevű férfi a társaival védte az egyik benzinkutat, puskáik és maroklőfegyvereik voltak. Jordan és a csapata feketékből állt, míg a benzinkút tulajdonosa fehér volt. Jordan-ék együtt őrizték a benzinkutat a fosztogatók ellen.

Míg Brown lelövése miatt elharapóztak a faji ellentétek, addig ennél a benzinkútnál ennek semmi jele nem volt, nem számított ki milyen színű, összedolgozott a fehér tulaj és a fekete csapat. Így mindenki biztoságban lehetett.

"Ha nem lennének itt a fiúk, akkor már rég porig égették volna a zavargók a benzinkutamat." -mondta Doug Merello, a kút tulajdonosa.

Merello elárulta hogy még az édesapja vette a benzinkutat.

Bár a szószólók, felforgatók, anarchisták, magukat jogvédőknek nevezők és bűnözők megpróbálták rassz útra terelni az egész tüntetést, sajnos nagy részben sikerrel jártak.

De az elmondtható, hogy Ferguson lakói közül sokan származásra való tekintet nélkül éltek az Alkotmányos jogaikkal és fegyverrel védték meg magukat és egymást.

Ez a két különböző csoport, két szervezetlen milícia, ami képzett vagy kevésbé képzett, szintén kiállt a közösségért ott ahol a hatóságok nem tudták biztosítani a lakosság védelmét.

http://bearingarms.com/professionals-dont-shoot-wound/

http://www.ammoland.com/2014/11/oath-keepers-guarding-businesses-in-ferguson-mo-calling-on-volunteers-to-assist/#axzz3Kd3E78Y7

http://oathkeepers.org/oath/2014/11/29/mysterious-oath-keepers-guard-rooftops-in-downtown-ferguson/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése