Pages

2014. november 30., vasárnap

Fekete Péntek: másodpercenként 3 fegyvereladás

Az előzetes számadatok alapján úgy tűnik hogy az idei Fekete Pénteki fegyvereladások forgalma elég jelentős volt.

A NICS rendszere volt hogy másodpercenként 3 vizsgálatot futtatott le. Persze ebben nincs benne sem az Interneten épp megvásárolt fegyver, mert azoknál később töltik ki a vizsgálathoz szükséges nyomtatványokat. Ahogy sok államban a NICS vizsgálat nem szükséges, ha valakinek van viselési engedélye.

A CNN beszámolójában ez áll:

A legforgalmasabb bevásárlónapon a fegyerek eladása is ugrásszerűen megnőtt, az állami háttérvizsgáló rendszerbe renkord mennyiségő kérvény futott be, több mint 175.000 darab. (Hatóságok statisztikája)

Másodpercenként 3 befuott kérvény, ami egy átlagos napi forgalom háromszorosa. Összesen 600 FBI ógynöknek kellett átfuttatnia a kérvényeket a rendszeren, 17 órán át kellett dolgozniuk hogy a 3 napos keretet ne lépjék túl. (Ha 3 napig nem küldik vissza az engedélyezésről a választ, akkor az üzletek a kérvényt elfogadottnak tekinthetik a törvény szerint és odaadhatják a lőfegyvert vásárlónak.)

"Hagyományosan, a Fekete Péntek az egyik legforgalmasabb nap a fegyvervásárlások szempontjából." - nyilatkozta az FBI szóvivője.

http://gunssavelives.net/gun-industry/three-guns-per-second-sold-on-black-friday/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése