Pages

2014. október 24., péntek

Hogy mit kérnek a fegyverviselési nyomtatványon?!

Mikor először befutott az erről szóló hír, túl hihetetlennek tűnt, de mostanra beigazolódott.

Egy New York állam beli városban (Waterville) a fegyverviselési kérvényen az információknál meg kell adni a Facebook felhasználónevet és jelszót. Először azt mondták hogy talán csak összecserélték más nyomtatványokkal, de végül kiderült hogy a hír igaz volt, mert egyre többen jelezték hogy tényleg a helyes nyomtatványról van szó.

A rendőrség nem is tagadja, hanem épp ellenkezőleg, azt mondják hogy ez egy szükséges adat amire szükségük van.

"A New York-i rendőri szervek meg lettek bízva azzal a fontos dologgal, hogy a fegyverviselési kérvényt kitöltő személyeknek utánanézzenek."

Igaz, valahogy az eredeti nyomtatvány azóta lekerült a weboldalról és helyette egy olyanra cserélték amin már nem volt Facebook felhasználónév és jelszó a kitöltendő mezőknél.

Nem világos hogy valójában miért kérte a rendőrség a Facebook adatokat. A rendőrfőnök egy hosszú magyarázat után azt is mondta, hogy csak véletlen volt az egész. Azt is mondta hogy a rendőrségen dolgozók arra utasították a fegyverviselési kérvényt kitöltőknek, hogy a rendőrségen jelentkezzenek be a Facebook oldalaikra. Azt is nyilatkozta, hogy a megyei hatóságok kérték meg erre, de ezen a szintem már senki nem tudhatja hogy ebből mi a valóság és mi a hazugság.

http://gunssavelives.net/blog/its-been-confirmed-that-ny-town-asked-for-facebook-info-for-pistol-permits/


1 megjegyzés: