Pages

2014. október 11., szombat

Fegyver-ellenes csoport támadja az emberek jogaiért felszólaló sheriffet

SALISBURY, MARYLAND ÁLLAM, USA - A "Koalíció a fegyveres bűnözés megálításáért" nevű csoport be akarja vonatni Wicomio megye sheriffjének az oktatói engedélyét, amiért a sheriff idén nyáron videókban kritizálta a túl szigorú fegyvertörvényeket.

A sheriff egy diák-riporternek nyilatkozott, többek közt kifejtette hogy nem igazán kedveli a kormány lőfegyverek ellen tett lépéseit, mert a lőfegyvertartás az egy sérthetetlen alkotmányos jog.

"Amíg én vagyok ennek a megyének a sheriff-je, addig nem fogom megengedni az ország kormányának hogy itt elvegyék az emberek fegyvertartáshoz való jogait. Állítom hogyha megteszik, akkor itt bizonyosan kitör a polgárháború."

Az erről készült videót Augusztus 21.-én töltötték fel és nagyon hamar rengeteg nézője lett.

Egy másik augusztusi videóban -amit a WRDE csatorna készített- a sheriff kritizálta a legutóbbi Maryland-ben érvénybe lépett fegyver-ellenes törvényeket. Az új törvények neve "Safety Act 2013", amit a 2012-es lövöldözés után szavaztak meg.

"Ki mondhatja meg hogy mivel védheti valaki a családját és mivel nem?" - tette fel a költői kérdést Lewis sheriff. "Ki mondhatja meg hogy melyik háztulajdonosnak lehessen és melyiknek ne lehessen 30-as tár a fegyveréhez, mikor egy bűnöző betör az otthonába?"

A Maryland-i főügyész annyit mondott, hogy Lewis sheriff úgy tűnik hogy nem igazán szeretné a fegyvertörvényeket betartatni.

A sheriff ellenben azt mondja, hogy ez nem igaz és ő betartatja a törvényeket.

Továbbá azt nyilatkozta a sheriff, hogy a fegyverjogról nem tanít az iskolában, ugyanis ő csak a bűnözők felismeréséről oktat másokat. Amikor az Alkotmány előkerül az oktatás közben, az általában a 4. pont, ami a személyes dolgok átkutatásáról -illetve annak védelméről- és lefoglalásokról szól.

"Olyan állításokat adnak a számba, amiket én sosem mondtam, csak hogy a saját propagandájukat segítsék vele" - nyilatkozta a sheriff a fegyver-ellenes csoport ügyködéséről.

A fegyver-ellenes szervezet azt szeretné, ha a sheriff elveszítené a tanítási engedélyét, aláírásokat gyűjtenek, 1.470 darabot sikerült is nekik eddig összegyűjteniük egy online aláírásgyűjtó weboldalon - állította a szervezetük szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a petíciót majd átnyújtják a Maryland állam beli rendőrsképző szövetségnek. Azt is kijelentette hogy megdöbbentőnek tartja, hogy egy erőszakos dolgokat mondó sheriff egyáltalán hatóságnál szolgálhat.

"Ilyeneket egy bűnöző mond, nem egy demokrácia polgára" - jelentette ki a szóvivő.

"Lewis sheriff tapasztalt oktató, sosem fenyegetett senkit. Ez a szervezet ugyan próbálja elvenni a tanítási engedélyét, de amivel a sheriffet vádolják az eléggé gyenge lábakon áll." - nyilatkozta a közbiztonság és büntetésvégrehajtási intézet vezetője.

"A sheriff dolga hogy figyelmeztesse a kormányt hogy mi történik ha hozzányúl az emberek alkotmányos jogaihoz" - mondta Lewis sheriff. De ugyanakkor bevallása szerint nem is tartja valószínűnek, hogy megtörténnének az említett események.

A sheriff megjegyezte, hogy a videó megjelenése után több száz támogató és bíztató emailt kapott.


(Brian Shane)   http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/10/10/maryland-sheriff-gun-views-petition/17031853/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése