Pages

2013. január 14., hétfő

Bűnözés a sajtó segítségével

New York állam, Egyesült Államok - Néhány hete a New York Journal nevű újság gondolt egyet, megszerezte 44,000 lőfegyver tulajdonos adatát és készített egy térképet. A szóban forgó térképen pontokkal jelölte hogy ki-hol lakik, de szó szerint minden adatott feltüntetett, neveket, pontos lakcímekkel. 

Ezzel a cselekedetükkel bűnözőknek átadtak egy listát arról, hogy hová törjenek be, ha lőfegyverre van szükségük, illetve hová törjenek be akkor, ha tartanak a fegyverektől és védtelen családi házat szeretnének kifosztani. A fegyvertartókat és lőfegyvert nem tartókat is veszélybe sodorták.

Csak idő kérédse volt hogy mikor kezdik a rablók felhasználni ezt a térképet.

Az egyik nyilvánosságra kerül bűncselekmény:

Bbűnözők a címlistát felhasználva kiszemelték az áldozatot, egy White Plains nevű hely idős lakosát. Mivel lőfegyvert akartak volna szerezni, így nem kellett mást tenniük, mint rábökni egy pontra a térképen. Kimentek a házhoz és megvárták míg a ház tulajdonosa elment otthonról. Ekkor akcióba léptek és egy a ház falához támasztott létrával behatoltak a ház felső szintjére. Nagy szerencse, hogy a tulajnak volt széfje amit a rablók nem tudtak feltörni, ráadásul az egyiküket el is fogta a rendőrség.

A szóban forgó környék eddig biztonságos volt, az utca beli lakosok nem emlékeznek hasonló esetre. Aki 1997-ben költözött oda, még ő se tudott olyanról, hogy valakit kiraboltak volna a szomszédságban. Most már ők sincsenek biztonságban, hála a New York Journal újság ostobaságának. (Akinek -bosszúból- később minden adatát nyilvánosságra hozták blogokon, Facebookon, Youtubeon és más weboldalakon.)

Egy szenátor törvényjavaslatot nyújtott be arra vonatkozóan, hogy ezentúl ne lehessen a lőfegyvertartók nevét és lakcímét nyilvánosságra hozni. Sajnos a jelenlegi törvény szerint ez nyilvános adat.

(Kapcsolódó hír: http://tuleloblog.blogspot.hu/2012/07/fegyvertartok-szemelyes-adatai-es.html )

Forrás:
http://newyork.newsday.com/news/nation/journal-news-gun-permit-map-used-by-burglars-to-target-white-plains-home-1.4441678
http://dailycaller.com/2013/01/13/ny-newspapers-gun-permit-disclosure-leads-to-burglary-new-legislation

1 megjegyzés:

  1. Bűnözés sajtó fegyvertartók adatai lőfegyvertartás média Amerika

    VálaszTörlés