Pages

2011. március 30., szerda

Enyhítenek a fegyvertartáson?

Enyhítenek a fegyvertartáson?

Kíváncsi vagyok, hogy mivel fogják végül kiszúrni az emberek szemét.



Az Este című műsorban pedig Orbán Viktor beszélt a fegyvertartásról.

Mv.: - A gyakorlatban ez mit jelenthet? Mert nyilvánvalóan ez érdekli az embereket, pl. a fegyverviselési engedélyek kiadása egyszerűsödik úgy mint az Egyesült Államokban, például a magántulajdon védelme az lehetőség szerint radiálisabban érvényesíthető, mint eddig volt. Nem lesz büntetendő oly mértékben.

Orbán Viktor, miniszterelnök: - Ezek olyan kérdések, amelyeket majd a Büntető Törvénykönyvön végig kell vezetnünk, illetve meg kell vitatnunk. Ma csak annyit teszünk, hogy az embereknek azt az igényét, hogy az önvédelemhez és a tulajdonvédelemhez való jogot az alkotmány ismerje el. És, ha ez megtörténik, akkor ezt majd meg kell, azokat a kérdéseket, amiket ön most felvetett, meg kell vitatnunk. És át kell vezetnünk a Büntető Törvénykönyvön. Ez még ez nagy munka lesz, tehát az áttörés megtörtént ugyan, de a munkát, az apró munkát el kell végezni, 2012. január 1-jére remélem már a Btk. ezekre a kérdésekre, amiket ön most felvet, mind választ ad majd. Azért sok szempontból lehet irigyelni Amerikát, a fegyverviselés ügyében azért én mértéktartóbb lennék.

Mv.: - Én csak azért említettem példaként, mert mindenkinek az ugrik be és érdekes módon már nálunk is voltak olyan vélemények, a szerkesztőségbe érkeztek, hogy ez a fegyverviselés liberalizálásával gyakorlatilag egyenlő. Nyilván..

Orbán Viktor, miniszterelnök: - ..az alkotmány nem zárná ki ezt a lehetőséget, de nem is következik belőle, hogy ezt meg kell tenni. Ezt majd a következő viták döntik el, van a magyar nyelvben egy szép mondás, az úgy hangzik, hogy ne essünk át a ló másik oldalára.

- mtv.hu

1 megjegyzés:

  1. fegyver fegyverjog fegyvertartás hírek lőfegyver rablótámadás törvény vélemény videó youtube önvédelem

    VálaszTörlés