Pages

2011. január 20., csütörtök

Fegyvervásárlás pontról-pontra (Egyesült Államok)

1. Mielőtt összejött volna a pénz a lőfegyverre, felvettem a kapcsolatot az FFL dealerrel. (Az átvevővel.) Nem bonyolítottam túl a dolgot, egyszerűen csak jeleztem neki, hogy mit szeretnék venni, hogy legális-e ebben az államban a fegyver és hogy benne van-e abban, hogy ő bonyolítsa le a formaságokat. Megjegyeztem hogy a vásárlást maximum 30 napon belül intézném. Ő visszaírt, hogy emlékszik rám, a fegyver ebben a formában legális és nem lesz gond.

2. A vásárlás előtt pár nappal küldtem egy emailt az online boltnak és rákérdeztem, hogy van-e raktáron a fegyverből. Gyorsan válaszoltak, a válasz pozitív volt.

3. Miután meglett a pénz, Inetneten leadtam a rendelést. (Közben az FFL dealernek is elküldtem minden adatot, ő pedig elküldte a saját adatait a boltnak.)

4. 2 nappal később a bolt küldött egy emailt, hogy a fegyvert postázták.

5. 3 nap alatt odaért az FFL dealerhez a lőfegyver, amit ő átvett és írt egy emailt, hogy mehetek érte.

6. Természetesen az átvételhez szükség volt a szükséges hivatalos okmányokra, úgyis mint személyi igazolványra, rezidens kártyára, SSN kártyára és 3 havi bankszámla kivonata, ami a szükséges 90 napos lakhatást igazolja.

7. Ugyan újra volt egy kis gubanc az engedélyezéssel a NICS vizsgálatkor, de 2 nap múlva visszamentünk és átvettem a fegyvert. (És persze kifizettem a dealer jutalékát és az kereskedelmi adót.)

Nem tudom hogy mennyire tűnik zavarosnak, de mikor neki fog valaki, elég simán megy és egyáltalán nem bonyolult.

3 megjegyzés:

  1. Gratulálok Komám!.)
    Szép darab.

    Sok boldog lőporszagú percet kívánok hozzá!

    iVi

    VálaszTörlés
  2. Üdv!
    Gratula hozzá.
    Szép darab. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Már tervezem a következő vásárlást. :D

    VálaszTörlés