Pages

2010. szeptember 10., péntek

Mi a veszélyesebb: A lőfegyver vagy a kés?

Bár a legtöbb ember azonnal a lőfegyvert nevezné meg, én még is azt mondanám, hogy a válasz talán jóval bonyolultabb lehet. A helyzet hozza magával, hogy mi a veszélyesebb.

A fegyver-ellenes lobbi rendszeresen felhozza az Észak-Hollywoodi lövöldözést, ahol pár bankrabló teljesen automata fegyverekkel, 3,300 lőszerrel és 18 kilós egész testet beborító golyóálló mellényben indult bankot rabolni, aminek a vége egy szörnyű lövöldözés lett. De hiába volt a tömérdek lőszer és a hatalmas tűzerő, egy rendőrt sem tudtak agyonlőni. A tűzharcban a bankrablók életüket vesztették.

A híres lövöldözős példa után lássuk egy híres késelő történetét

Egy lány 17 éves korára 30 férfit késelt halálra. (forrás) 15 évesen kezdte, mindig ugyanazt a kést használta. 2 év alatt ő lett a világ legfiatalabb és egyik "legsikeresebb" sorozatgyilkosa. A rendőrségnek még az sem világos, hogy mi a gyilkosságok indítéka.

Egy másik híres eset a közelmúltból

A legutóbbi híres késelős ügyben 1 ember 18 másikat szúrt le az utcán. A támadásokat 5 áldozat nem élte túl és 13 másik megsebesült.

Nem mondom, hogy az egyik veszélyesebb mint a másik, de az esetek arról tesznek tanúbizonyságot, hogy előfordulhat hogy a kések veszélyesebbek mint a lőfegyverek. Mindenki gondolkozzon el és vonja le a tanulságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése