Pages

2010. május 17., hétfő

Kik és miért tartanak illetve tartanának fegyvert

A fegyvertartókat két féle kategóriába sorolhatjuk. Vannak a "nem rendes" és a rendes emberek.


A "nem rendes" emberek nem igazán arról híresek, hogy legálisan vásárolnak fegyvert. Ennek az egyik oka az, hogy aki nem rendes, az mire elérné a fegyvervásárlási korhatárt, addig már elkövet olyan dolgokat, ami miatt már nem is vehetne legálisan lőfegyvert.

Őket fel lehet ismerni arról is, hogy még ha csak egy gázpisztolyuk is van, nekiállnak fényképeken pózolni, aztán fotoshoppolnak olyan szövegeket a képre, hogy "megdögletek", meg "kutyák vagytok féljetek". Még az is lehet, hogy csak egy airsoft pisztoly van a kezükben, de ők úgy érzik, hogy ők akkora maffiózók, hogy hozzájuk képest még Don Corleone is csak egy kispályás amatőr.

Nos, ezeknek az embereknek nem hogy éles lőfegyvert nem lehetne adni, de még vajkést sem.

A másik csoport a rendes emberek csoportja, akik pontosan az ellenkezőjét érzik.

Ha egy éles lőfegyver van a házadban, akkor arra gondolsz, hogy biztonságban vagy. Ha valaki betör a házadba, akkor nem vagy kiszolgáltatva neki, nem tehet veled azt amit akar. Egy mozdulat és kiegyenlítődik az esélyed arra, hogy túlélj egy támadást. Hogy TE túlélj egy támadást, vagy hogy a CSALÁDOD túléljen egy támadást. A rendes ember nem hatalmat érez akkor, mikor fegyvert tart a kezében, hanem azt érzi, hogy ha szükséges, akkor meg tudja védeni saját magát, a szeretteit és az otthonát.

De tegyük fel, hogy csak vadászni szeretnél. Vagy ha esetleg csak szeretnél kimenni a legközelebbi lőtérre, hogy ellőj pár töltént. Még ha nem is mész sehová, az a tudat, hogy megtehetnéd, az nagyon jó érzés.

Mikor az ember legálisan vásárol fegyvert, egy más fajta érzést is átél. Az érzést, hogy ő egy szabad ember. Hogy szabadon vásárolhat önvédelmi eszközöket, hogy tarthat lőfegyvert és mindezt úgy teheti meg, hogy nem kell aggódnia a jogszabályok miatt. Nincs is annál szebb, mint amikor egy rendőrségi szóvivő a médiában áll ki az állampolgok fegyvertartási joga mellett.

Sosem az a kérdés, hogy az embernek van-e joga ahhoz, hogy lehessen lőfegyvere. A kérdés az, hogy ki rendes ember.

2 megjegyzés:

  1. Akkor eszerint magyar honban kurva kevés a rendes ember mert itt hébe-hóba van fegyver a háztartásokban !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 50ezer vadász, sportlövőből is lehet 10.000 vagy akár több is, önvédelmivel rendelkezők száma 7000, ha jól tudom. De igazad van abban, hogy, más országokhoz viszonyítva ez elég rossz aránynak számít.

      Törlés