Pages

2018. szeptember 9., vasárnap

Fegyvertartás melletti tömegtüntetés Idaho-ban (2018. szeptember 8.)

Idaho, Boise, USA - Nagyjából 1000 ember gyűlt össze össze az Idaho állam beli Boise városban, hogy a fegyvertartási jogok mellett demonstráljon. Sok ember kezében volt amerikai, Gadsden és egyéb hazafias lobogó. Többnyire államon belüli lakosok jelentek meg, de voltak résztvevők Oregonból, Washington és California államból is. 

 A rendezvény felvonulással kezdődött, amit később az állami törvényhozás épületénél beszédekkel folytatódott. Felszólaltak a történelmi jogokért és hazafias szavakkal éltették a szabadságot, megemlítve hogy a fegyvertartás joga biztosítja azt hogy az emberek szabadon élhessenek. Többen bírálták a jelenlegi törvénykezést is, amiért az komoly nyomást gyakorol a legális fegyvertartó lakosságra. 

 A hírekben olvasni lehet egy pár fős ellentüntető csapatról is, bár a fotókon összesen 3 fiatal nő látható. Az ő felirataikon az állt, hogy nem akarnak fegyveres védelmet az iskolákban, ami mellé azt nyilatkozták, hogy "a fegyveres tanároktól a fegyverek úgy a diákok kezébe kerülhetnek". 

 A rendezvényen rengetegen viseltek lőfegyvereket, volt aki oldalán volt pisztoly és revolver, míg mások hátán puskákat lehetett látni. A demonstráció incidens nélkül, békésen zajlott le.

(2018. Szeptember 8.)

Kép forrása: Facebook


Fotógaléria: https://www.idahopress.com/idaho-rally-for-the-nd-amendment/collection_7b651b63-2241-52f7-89a1-b40999df64c5.html#1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése