Pages

2018. június 4., hétfő

Fegyvertartás melletti demonstrációk (Június 2.)

A hétvégén kisebb szervezetek és magánszemélyek 5 fegyvertartás melletti demonstrációt tartottak az Államokban. 

Boston - Bár a sajtó nem említette meg hogy hány ember vett részt, a fotókon és videókon az látszik hogy 80-100 fő is megjelent. Ugyanakkor igen jelentős tüntető tömegfogadta a demonstrálókat, akik vörös zászlókkal, Marx-ot ábrázoló molinókkal masíroztak oda. A tüntetők szidták a fegyvertartás mellett demonstrálókat, kiabáltak nekik, próbálták megzavarni a rendezvényt. Bár a tüntetők azt állították hogy szélsőséges volt a fegyvertartás melletti rendezvény, a fegyverjog támogató demonstráción mindenféle származású ember részt vett, tehát a vád elég gyenge lábakon állt. Egy videón egyetlen déli zászlót lehetett látni, a tömegtől távolabb, nem mintha bármit jelentene egy déli zászló, mivel még fekete motorosok is előszeretettel használják. 

A demonstráció egyik lényege az volt, hogy felemeljék a szavukat a "vörös zászlós" törvénytervezet ellen, ami annyit jelentene hogy ha valakire azt mondják a hatóságok hogy "gyanús", attól minden előzetes eljárás nélkül elvehetnék a jogait (ami egyértelműen alkotmány-ellenes lenne). 

A Bostonherald hírportál szerint a rendőrség 3 főt tartóztatott le, valószínűsíthetően a tüntetők közül, de biztosra nem lehet tudni, mivel a rendőrség nem nyilatkozott. 



Austin - A texasi rendezvény Facebook oldalán 170 ember jelezte hogy oda fog menni. Több híradás is volt a helyszínről, de csak a tömeg egy részéről készültek felvételek, de olyan hír is akad, ahol egyetlen ember fotóját mutatták be. Többen beszédet is mondtak és még a közismert Open Carry Texas szervezet szóvivője is megjelent a rendezvényen.



Fotó:
https://www.facebook.com/June2ndfor2ndAmendment/photos/gm.330005107533351/236411507131037/?type=3&theater

Los Angeles - Kaliforniában nagyjából 75 ember demonstrált. A rendezvényről készült videófelvétel az alábbi linken megtekinthető.

https://www.facebook.com/PatriotMovementAZ/videos/1888731697838409/

Little Rock - Arkansasban szintén volt egy demonstráció, amin elvileg 50-60 ember vett részt, bár nem találam róla semmilyen hírt vagy jelentést, azonkívül hogy a Facebook esemény-naplója szerint megtörtént a rendzevény. 

Wichita - Kansas államban kb. 60 demonstráló jelent meg. A rendezvény szervezője -egy helyi képviselő- a közelgő választásokra utalva szavazásra bíztatta a megjelent kisebb tömeget, kihangsúlyozva hogy akik szerint fontosak az önvédelmi és fegyvertartási jogok, azok jól teszik ha politikailag aktívak és ha kell személyesen is felveszik a kapcsolatot a politikusokkal.

Cikk:
http://www.ksn.com/news/local/pro-gun-advocates-gather-downtown-for-june-2nd-for-the-second-amendment-demonstration/1215073094

Hírvideó:
http://www.ksn.com/local-do-not-use/kansans-on-2nd-amendment_20180602231052/1215109352

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Csak meg kéne szervezni, de a kérdés hogy ki tenné. Szerintem az első tüntetésre is több százan lennének kíváncsiak.

      Törlés