Pages

2018. március 31., szombat

Diákok demonstráltak a lőfegyvertartás mellett

Rockledge, Florida, USA - Körülbelül 75 diák sétált ki a Rockledge középiskolából, hogy a lőfegyvertartás jogáért tüntessenek. A megmozduláson - ami nagyjából 20 percig tartott - a fiatalok hazafias zászlókkal és lőfegyvertartást és viselést támogató feliratokkal vettek részt. A demonstrációt két diáklány szervezte. A jelenlévők meghallgatták a himnuszt és az "Isten áldja Amerikát" című patrióta dalt, majd néhányan beszédeket mondtak az egybegyűlteknek. 

  "A hírekben mindig azt állítják hogy most minden diák gyűlöli a fegyvereket, én pedig azért vagyok most itt hogy megmutassam hogy a média állítása nem igaz." - nyilatkozta az egyik diák. 

  "Végre elég idős lettem hogy lőfegyvert és lőszert vehessek, erre most elveszítettem a jogaim." - mondta az résztvevő fiatalok egyike, az új Florida-i törvényre utalva ami 18 évről 21 éves korra emelte a lőfegyvervásárlási korhatárt. 

 A rendezvény szervezői csalódottságuknak adtak hangot a korábbi diák-kivonulással kapcsolatban, ami először a megölt diákok emlékére történt volna, de a végén már csak a lőfegyvertartás-korlátozásáról és betiltásáról szólt.

 
https://www.floridatoday.com/story/news/2018/03/30/rockledge-students-walk-out-class-support-2nd-amendment/473151002/

http://www.mynews13.com/content/news/cfnews13/news/article.html/content/news/articles/cfn/2018/3/30/rockledge_high_schoo.html

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Majd 14.-e lesz érdekes. Országos fegyvertartás melletti tüntetés, minden állam székhelyén. Aztán júniusra is van tervezve. De folyamatosan vannak kisebbek is, csak a sajtó és a média nem igazán hajlandó beszámolni ezekről a demonstrációkról.

      Törlés