Pages

2015. március 24., kedd

Van hogy a sokkoló nem elég (3 videó)

Hányszor lehet azt olvasni, hogy a rendőrök használjanak sokkolót, mert az nem halálos? Az egyik dolog, hogy vannak akik ellen nem elég, főleg ha aki ellen használnák az erős, kövér, be van drogozva, vagy egyszerűen valamiért csak nincs olyan hatással rá, mint a legtöbb emberre.







A másik szélsőséges eset, ha valaki belehal abba hogy használják ellene. Az Amnesty International azt állítja, hogy 11 év alatt 500 amerikai halt bele abba hogy sokkolót használtak ellene.  

http://rt.com/usa/500-taser-law-enforcement-503/

Érdekesség, hogy a fenti videóban (a másodikban), akit 4x sokkolóztak meg a gyorsétteremben, ő rögtön utána meghalt. A 4 sokkolózás nem állította meg, verekedett tovább, 2 rendőr meg is sérült, képes volt kirohanni és elfutni, bárkit meg is ölhetett volna gond nélkül. De hiába próbálták megállítani lőfegyver nélkül, mert a végén akkor is meghalt.

http://usatoday30.usatoday.com/news/nation/story/2012-05-02/taser-study-deaths/54688110/1

Itt pedig egy majdnem 300-as lista azokról, akik szintén belehaltak a sokkolózásba.

http://electronicvillage.blogspot.com/2009/05/taser-related-deaths-in-united-states.html

Valamiért a sokkolós elhalálozásokból nem csinál ügyet a sajtó és a média és sosincs belőlük világra szóló botránycikksorozat. Ha valakit lőfegyverrel lőnek le, az hatalmas gond, ha valaki sokkolózásba hal meg, az meg nem érdekli az újságírókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése