Pages

2014. április 23., szerda

Fegyveres civil mentette meg az "amerikai Szögi Lajost"

Detroit, USA - Az 54 éves Steve Utash a forgalmas úton vezette a kocsiját, mikor egy 10 éves fekete fiú rohant ki elé. A baleset megtörtént, Ustash azonnal megállt segíteni, kiszállt a járművéből hogy megnézze hogy nem esett-e baja a gyereknek. De alig lépett a gyerekhez, szinte abban a pillanatban 12 ember rontott neki és azonnal ütni és rúgni kezdték.

Utash elájult a verés következtében, ekkor sietett a segítségére a nyugdíjas nővér (Deborah Hughes), aki az egyik közeli házban lakott. Kinézett az otthona ablakán és látta Utash-t, ahogy kétségbeesetten kiabált:
- Úristen, elütöttem a gyereket?! Ugye nem sérült meg?!

Ekkor rontott rá a tömeg és kezdte verni.

A nővér ezt látva felkapta a fegyverét, zsebre tette és kisietett a házból. Az áldozat és a támadói közé állt, így megakadályozva a további verést, majd újraélesztette Utash-t.

Mikor Utash újra lélegezni kezdett, csak annyit kérdezett, hogy a fiú meghalt-e.

A 10 éves fiúnak eltört a lába, de hamarosan meg fog gyógyulni, nem szenvedett maradandó sérüléseket.

A rendőrség később 2-3 gyanúsítottat tartóztatott le, de keresik a többi támadót.

Az áldozat állapota kritikus, bevérzett az agya a versétől és mesterséges kómában tartják. Internetezők több mint 110.000 dollárnyi adományt gyűjtöttek neki össze, hogy Utash családja fizetni tudja a kórházi kezelését és műtéteit.

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy az autó vezetője nem volt hibás, a gyerek elé szaladt és olyan rövid időn és távolságon lehetetlen lett volna a járművet megállítani.

- Ha ott újra rátámadtak volna a férfire, azt a támadót ott akkor biztosan lelőttem volna. Vagy 150 ember volt ott és nézte hogy mi történt, de senki nem segített rajta. - mondta Hughes.

A család és a rendőrség személyesen is köszönetet mondott a nyugalmazott nővérnek, aki megmentette Steve Utash életét.

A rendőrfőnök hősnek nevezte Deborah Hughes-t és azt mondta, hogy néha az embereknek kell cselekedniük, mert a rendőrség sokszor nem lehet ott a bűncselekmények megtörténtekor.


Steve Utash, az áldozat

Deborah Hughes, Utash megmentője

Három gyanúsított a 12 támadó közül


Két videó az esetről, angolul:

http://www.myfoxdetroit.com/story/25196717/the-pistol-toting-angel-of-mercy-that-saved-a-driver-from-an-angry-detroit-mob?autoStart=true&topVideoCatNo=default&clipId=10032085

http://www.clickondetroit.com/news/Beating-victim-s-family-meet-heroic-woman-who-saved-him/25383850


http://www.myfoxdetroit.com/story/25196717/the-pistol-toting-angel-of-mercy-that-saved-a-driver-from-an-angry-detroit-mob

http://www.freep.com/article/20140408/NEWS01/304080068/Detroit-driver-beating-arraignment

http://www.clickondetroit.com/news/detroit-beating-victims-family-meet-woman-who-saved-him/25382216

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése