Pages

2014. február 1., szombat

A rabló pénzt vitt volna, de egy golyót kapott helyette

Lee Warren Greene III úgy gondolta, hogy a középkorú bevándorló kisboltos könnyű célpont lesz arra hogy kirabolja.

Tévedett.

A biztonsági kamera felvételei szerint amit az elkövető fekete, csukjás kabátot vagy pulóvert viselt, maszkot és fehér kesztyűt. A férfinél szintén volt egy lőfegyvernek tűnő replika, talán airsoft- vagy légpisztoly.

A férfi odament a bolt üdítős hűtőszekrényéhez, a kijárat mellett és kivett egy doboz üdítőt - mondta Hussain, a bolt tulajdonosa. Ahogy Hussain megnyomta a riasztó gombját, ami a pult mögött volt elrejtve, a rabló megfordult.

Hussain azt mondta a rablónak, hogy nem nyomta meg a riasztógombot. A férfi újra megfordult, ezúttal sört akart levenni a polcról.

Ekkor Hussain elővette a revolverét. Néhányat előrébb lépett és lőtt.

A férfi eldobta a fegyvernek látszó tárgyat a kezéből és a megpakolt szatyrot is és elkezdett kifelé menekülni - mondta Hussain. Két lövés az italautomatát érte, egy pedig lyukat ütött a bolt ajtaján.

Az ötödik hátba találta a férfit, az ajtó mellett.

Hussain állítása szerint bár az elkövető megpróbált elfutni, ő mégis attól tartott hogy a rabló még mindig veszélyt jelent rá nézve. A férfi valóban lefogta hátulról és megragadta a fegyverét. Lőni is próbált vele a rabló, de a revolverben nem volt több lőszer. Ezután a padlóra kerültek mind a ketten, ütötték egymást, percekig, addig míg a szomszédos étterem egyik alkalmazottja nem hívta a rendőrséget.

Mivel azt hihették az elkövetőről hogy lőfegyvere volt, így az eset elbírálásnálál nem igazán számít hogy hátba lőtték. Valószínűleg nem indítanak eljárást Hussain ellen, mert a Virginiai törvények szerint helyesen járt el, mikor önvédelemből tüzet nyitott a rablóra. (Igaz mindig van egy kis esély arra, hogy valakit ellen a későbbiekben mégis vizsgálatot indítanak.)

Greene-t -a maszkos elkövetőt- fegyveres rablás miatt tartóztatták le.

http://bearingarms.com/roanoke-va-armed-robber-collects-cash-condoms-and-a-bullet/
http://www.roanoke.com/news/crime/roanoke/article_35d633d8-8960-11e3-8548-001a4bcf6878.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése