Pages

2010. december 19., vasárnap

A magyar fegyveres oldalak VÉGE!

Lecsapott a hatóság!

Körülbelül 2 hónapja tart a razzia.

A rendőrség kiadta parancsba a Fogyasztóvédelemnek, hogy ellenőrizni és feltételezhetően meg kell büntetni az összes olyan Magyar honlap tulajdonosokat, akiknek az oldala fegyverrel foglalkoznak!

De ez semmi, nem csak a kifejezetten fegyverrel foglalkozó oldalak tulajdonosait idézték be kihallgatásra, hanem azokat is, akik csak érintőlegesen foglalkoznak vele.

Pl.: fegyveroptikai tartalmú lapok

Mi minősül fegyvernek?

Erre a 253/2004. (VIII. 31.) Kormány rendelet válaszol:

Fegyver: lőfegyver, gáz- és riasztófegyver, légfegyver, festéklövő fegyver, muzeális fegyver, színházi fegyver.

Tehát ez azt jelenti, hogy ha a te oldaladon P.: gázpisztoly cikkek vannak, akkor már belekerülsz ebbe a körbe, és előállítanak.

Az airsoft is fegyvernek minősül, mert légfegyver!

De még ez semmi, továbbmegyek!

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről írókat is kihallgatják, és feltételezhetően majd megbüntetik, ugyanis arról sem lehet írni.

Pl.: Vipera, gumibot, boxer, OC -könnygázspray, 20gramm fölötti CS könnygázspray, stb.

Ugye eddig ennek az elkerülése érdekében, azzal védekeztünk, hogy csak akkor lépjen be az oldalra, ha szakmai célú látogató, stb... A 1997 évi. LVIII. Tv. Reklámtörvény alapján.

Na most, a NFVH, pedig kitalálta azt, hogy ez a kiírás semmis, hisz az is betud lépni, aki nem szakmai célú látogató. Ezzel pedig az oldal megrontja a lelkét ;-D

Figyelem, nagyon fontos azt leszögezni, hogy NEM csak a boltosokat fogdossák befele, hanem a sima mezei bloggereket is!

Nincs menekvés, ugyanis hiába vagy te a blog.hu -n vagy a gportal.hu -n, vagy a startlap.hu -n vagy bárhol, mert a szolgáltató köteles kiadni a te adataidat, köztük az IP címedet, ami a te teljesen egyedi azonosítód, és ez alapján megvan a neved/címed!!!


Mi minősül reklámnak? Mi alapján büntetnek?

Ezt hosszú lenne összeírni, lényegében mindenért ami fegyver.
  • Kép
  • Cikk
  • Leírás
  • Apróhirdetés
  • Fegyver neve
  • Ára
  • Stb. 
Nem lehet semmit sem, be van tiltva, ez a lényeg. A fogyasztóvédelem Googléval dolgozik. Beírják, hogy fegyver, és megkezdik az ellenőrzést, és a nyomozást! 1db olyan cikkért is behívhatnak, ahol éppen az meséled el, hogy a hétvégén a Slavia 630 -as légpuskáddal, milyen jól lőttél.

Menjünk tovább az időben.


Mire számíthatnak még a bloggerek, vagy a sima mezei oldalak, amik nem fegyveresek?

2011. -től a kormány tervei szerint, mindegy egyes honlap tulajnak, be kell menni az okmány irodába, és a nevére kell íratni az oldalát.

Ha ezt elmulasztja akkor büntetést kap. A híroldalak pedig kizárólag csak a Független Hírügynökség híreit vehetik át. Kérem, nagy sz*r van a palacsintában, és nem tudni, hogy hogy hogy lehetne ezt kijátszani.

Jelenleg sehogy.

Egy megoldás van, anonim domain regisztráció, és külföldi tárhelyszolgáltatók! Ez nagyon gáz, ugyanis, titokban kell tartanod a kilétedet, tehát semmi biznisz, semmi elérhetőség! Anonim domainnál, pedig nem a te neveden van a domain, így ha gond van, akkor a szolgáltatónál akkor elbukod.

Külföldi tárhelyszolgáltatót pedig nagyon körülményesen kell kiválasztani, nem mindegyik jó, mert nem mindegyik tud gyorsan dolgozni az európaiak felé. Európait pedig nem szabad választani, mert fennáll a veszélye, hogy kiadja az IP-címedet, és/vagy hogy ki fizette ki a pénzt nekik. Emailezni sem szabad a felhasználókkal, ugyanis ki tudja, hogy ki ül a gép másik végén! Az email levél, pedig szintén tartalmazza az IP címedet!

A külföldi tárhelyet pedig lenyomozhatatlanná kell tenni, ez nem túl egyszerű feladat, és nem is részletezném, de venni kell egy + valamit, ami többe kerül havonta mint a tárhelyed! És persze nem kis pénzt és időt kell ráfordítani, alaposan utána kell járni.
 
Eszméletlen és felháborító, hogy Magyarország 2010 -ben egy 1997 -es törvény alapján hív be felelősségre vonni, mindenkit! Ezek szerint akár 13 éven keresztül bűnöző módjára írogattuk vagy terjesztettük a cikket?

Ez ellen fellépni nem tudunk, mert a szakma nem olyan erős, és Kovács Pistike aki 18 éves nem fog csatlakozni, inkább kifizeti a bírságot, bezárja az oldalát, és a szülei jól megszidják!

1997 évi. LVIII. Tv

253/2004. (VIII. 31.)
 
(Forrás nincs, ezt a cikket úgy kaptuk üzenetben mellékelve.)

3 megjegyzés:

  1. Ez most valami vicc? Április még messze van.

    VálaszTörlés
  2. Engem nem igazán érint, csak megkértek, hogy tegyem közzé.
    Persze jó lenne legalább egy pár konkrét esettel bizonyítani ezt az egészet. Majd rákérdezek.

    VálaszTörlés
  3. http://spirit.polomania.hu/termekek/reszletek/35748_mechanikus_narancs_neon

    Lex Lázár...

    VálaszTörlés