Pages

2010. október 31., vasárnap

Jelfogó - Fegyver

A műsor első felében sok információ elhangzik.

A második felében jóval kevesebb. Nem tudom hogy miért hívnak be olyan ember a műsorba, akinek minden második mondata az, hogy "ezt nem tudom", "ennek utána kéne olvasnom", "erről én nem tudok", "nem ismerem az esetet, fogalmam sincs". És mindezt úgy mondja, hogy a legelején azt állítja, hogy a fegyvertartás jogai tökéletesen érthetőek és ő is érti őket. Ehhez képes majdnem mindenre azt válaszolja, hogy "nem tudom".

Hogy 60.000 darab önvédelmi fegyver van ma Magyarországon? Talán. De abból hány van katona, volt katona, rendőr és volt rendőr, politikus kezében? Hány van vadászok kezében? Még azt is mondj a műsorban, hogy mindenki kap, aki be tudja bizonyítani, hogy veszélyben van. Valóban? Tehát akit megvernek az utcán az bemegy a rendőrségre és kap engedélyt? Kit akar ez az ember hülyíteni?

2 megjegyzés:

  1. Jogos. Ahogyan Vass Gábor mondta, elképesztő hogy itt kizárólag az ellenérdekelt fél foglalhatja törvénybe amit gondol.
    Adott esetben a belügyminisztérium.
    Az illető egyébként jogász doktor.

    VálaszTörlés
  2. Lőfegyvert jelenleg senki sem kaphat önvédelmi célból. Akkor se, ha átvágják a torkát és levágják a lábát.
    Vass Gábor tényleg a szakma egyik legjobbja. Jól összefoglalta a dolgokat.
    A sportlövők pedig majd felrobbannak mérgükben jelenleg is és nem csitulnak, amit meg is értek.
    Tehát elég siralmas az itteni helyzet és senki nem ért semmit, mert semmi nem racionális.
    Egy kis történet: egy vadászbarátom vadászatról hazafele megállt tankolni és fizetés előtt bezárta a kocsit. Mikor jött ki már látta a rendőröket, hogy a kocsinál várják. Rögtön elvették a fegyvereit 2 évre, mert ott hagyta a bezárt kocsiban.
    Ha a fegyver nálunk van, a bankba is azzal kell bemenni, nem hagyhatjuk a kocsiban. Elég vicces lenne. :) vagyis inkább >:O
    Üdv
    Tibi

    VálaszTörlés