Pages

2019. augusztus 14., szerda

Chicago: Újabb civil fegyverviselők akadályoztak meg tömeggyilkosságot

Bár a fegyver-ellenes lobbi most kifejezetten figyel és hangot ad minden lövöldözésről, valahogy most megint van egy amiről nem akarnak beszélni. A sajtó és a média nem óhajt különösebben beszámolni a vasárnap hajnalban történt Chicago-i lövöldözésről, ahol valaki jó párszor a tömegbe lőtt azzal a szándékkal hogy minél több embert megöljön.
Vajon mi az oka annak hogy erről ilyen nagy a csend?

A jelenlegi állás szerint egy buli volt egy háznál, ahol kb. 100 ember volt jelen. Nem volt probléma egészen addig, amíg valaki nem kezdett a tömegbe lövöldözni, megsebesítve 6 személyt (5 nőt és 1 férfit).

Hogy hogy lehet az, hogy csak 6 ember sérült meg? A válasz egyszerű, azért mert legalább 2 másik jelenlévő is fegyvert ránttot és viszonozták a tüzet. Emiatt az elkövetőnek hirtelen elment a kedve a gyilkolástól. 

A támadásra jelenleg semmilyen magyarázat nincs. A rendőrség nem tudja mi lehetett a támadó indítéka.

Lehetséges hogy valami bandaháború jelenete volt? Persze, de ez nem változtat azon tényeken, hogy a tüzet viszonozták, megventve sok jelenlévő életét. Anélkül akár több tucat halálos áldozat is lehetett volna.

Az áldozatok sérülései nem életveszélyesek és fel fognak épülni.

A sajtó és a média hallgat, mert nem tudják felhasználni fegyver-ellenes propagandához. Chicago-ban már jelenleg is szigorúak a fegyvertörvények, nagyon valószínű hogy a támadó illegális lőfegyvert használt. És persze a tény hogy civil fegyverviselők állították meg a támadót, az főleg nem tetszik a fegyver-ellenes lobbinak.

Forrás:
https://chicago.cbslocal.com/2019/08/11/east-garfield-park-shooting-3/

https://bearingarms.com/tom-k/2019/08/13/another-mass-shooting-left-doesnt-want-mention/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése